fbpx

Борбата с дезинформацията е във фокуса на годишната конференция за медийна грамотност

„Медийна дезинформация и нейните последици“ е темата на първата панелна дискусия в рамките на тазгодишната национална конференция за развитие на медийната грамотност, която ще излъчва на живо във Facebook на 2 декември.

Участници ще бъдат: доц. д-р Ралица Ковачева, FactCheck Bulgaria; Иван Радев, член на УС на Асоциация на европейските журналисти – България; Даниел Киряков,  Център за анализи и кризисни комуникации; доц. д-р Михаил Околийски, офис на World Health Organization (WHO) в България; и Весислава Антонова, журналист и модератор на разговора. Панелът ще бъде открит от Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на U.S. Embassy Sofia.

Националната конференция „Медийна грамотност срещу дезинформацията“ ще обхване три тематични панелни дискусии с фокус върху проблемите, възможните решения и най-добрите подходи при работа с различните целеви групи. Участие ще вземат представители на гражданския сектор, медиите, държавните институции и бизнеса. Ще бъдат представени и актуални проекти за развитие на медийната грамотност в България.

Участието е безплатно и предварителна регистрация не е необходима. Повече информация за програмата ще намерите в сайта на организаторите Коалиция за медийна грамотност. За да не пропуснете конференцията, заявете интереса си тук.

Всички материали от Factcheck.bg могат да бъдат препубликувани свободно. Задължително е посочването на източника и името на автора, както и поставяне на линк към публикацията.

Публикацията е създадена с подкрепата на Европейския съюз. Отговорността за съдържанието е изцяло на Factcheck.bg.

Публикацията е създадена с подкрепата на Европейския съюз. Отговорността за съдържанието е изцяло на Factcheck.bg.

Factcheck.bg
Factcheck.bg
Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България. Целта на екипа е да подпомогне усилията на журналистите да предоставят проверена и надеждна информация, като се ангажира с проверка на фактите в актуални новини, изказвания и публикации в социалните медии.

Още по темата

Категории

Още от рубриката