fbpx

Стаж към Factcheck.bg

Factcheck.bg – първата платформа в България, изцяло насочена към проверка на фактите и разобличаване на дезинформационни кампании, обявява място за стаж.

Условия на работа:

Работата включва преводи на английски език на разследванията на екипа, техническа подкрепа при провеждане на разследванията, проверка на факти след начално обучение.

Стажантът ще работи онлайн, като ще участва в седмичните срещи на екипа. Тя/той ще получат ценни знания за проверка на фактите в онлайн среда, както и сертификат за изкаран стаж към Factcheck.bg

Работното време е 10 часа на седмица.

Изисквания:

  • Интерес към качествената журналистика;
  • Желание за развитие в областта на проверката на факти;
  • Отлично владеене на английски език.

При интерес:

Изпращайте вашите автобиографии и кратко мотивационно писмо на [email protected].

Конкурс по проверка на фактите: “Права на прицел”

За нас:

Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Целта на екипа е да подпомогне усилията на журналистите да предоставят проверена и надеждна информация на обществото, като се ангажира с проверка на фактите в актуални новини, изказвания и публикации в социалните медии.

Избираме твърденията, които да проверим, според тяхната актуалност и обществената значимост на темата или на източника. Наблюдаваме тенденциите в социалните медии, за да опровергаваме своевременно и с факти разпространяващата се дезинформация по важни обществени теми. 

Спазваме първото и основно правило в журналистиката – проверяваме фактите, проследяваме информацията, търсим източника и неговите мотиви.

Силата на дезинформацията е в количествата лъжи, с които ни залива. Силата на утвърдените медии е в качествената журналистика, основана на проверката на фактите.

Factcheck.bg
Factcheck.bg
Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България. Целта на екипа е да подпомогне усилията на журналистите да предоставят проверена и надеждна информация, като се ангажира с проверка на фактите в актуални новини, изказвания и публикации в социалните медии.

Новини за нас