fbpx

Factcheck.bg със специална награда от БАПРА

Екипът на Factcheck.bg получи специалната награда на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) заради работата си срещу дезинформацията. Призът се присъжда за първи път и бе приет от финансовия мениджър на платформата за проверка на фактите Кристина Христова по време на церемонията на 12 май тази година.

Factcheck.bg стартира през 2021 г. като инициатива на Асоциацията на европейските журналисти с цел да се противопостави на нарастващото количество дезинформация в българската медийна среда. Екипът от професионални журналисти проверява твърдения по различни теми от обществено значение, вариращи от предполагаема забрана на микровълните фурни и мусаката, до опасенията за ваксините срещу коронавирус, като получи повишен интерес към работата си по време на войната в Украйна.

Проектът се старае да помага и на журналисти да отсяват фактите от невярната информация в социалните мрежи, традиционните медии, публичните изказвания на политици и др.

Повече за принципите на работа на Factcheck.bg може да прочетете тук.

Всички материали от Factcheck.bg могат да бъдат препубликувани свободно. Задължително е посочването на източника и името на автора, както и поставяне на линк към публикацията.

Публикацията е създадена с подкрепата на Европейския съюз. Отговорността за съдържанието е изцяло на Factcheck.bg.

Публикацията е създадена с подкрепата на Европейския съюз. Отговорността за съдържанието е изцяло на Factcheck.bg.

Factcheck.bg
Factcheck.bg
Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България. Целта на екипа е да подпомогне усилията на журналистите да предоставят проверена и надеждна информация, като се ангажира с проверка на фактите в актуални новини, изказвания и публикации в социалните медии.

Още по темата

Категории

Още от рубриката